Het nieuwe normaal: Ziekenhuis zendt myocarditis-commercial uit in New York

Een ziekenhuisketen in New York zendt momenteel een commercial uit om ouders uit te leggen hoe ze myocarditis kunnen herkennen bij hun kinderen. Het lijkt erop dat de erkende ‘maar zogenaamd zeldzame’ bijwerking van COVID-vaccins toch vaker voorkomt dan eerder werd aangegeven.

Het New York-Presbyterian Hospital – een ziekenhuisketen met meer dan 400 vestigingen in de staat New York – heeft een commercial laten maken met de naam ‘Pediatric Patient Story – Suri’. Het spotje vertelt het verhaal van een kind dat ‘een erge buikpijn had die myocarditis bleek te zijn, een ernstige ontsteking van het hart.’ In de commercial wordt de indruk gewekt dat myocarditis een vaak voorkomende aandoening is bij kinderen.

Dat is vreemd, want myocarditis bij kinderen is tot 2021 altijd zeer zeldzaam geweest. Uit studies blijkt dat het bij kinderen gaat om 1 tot 2 gevallen per 100.000, meestal als gevolg van verkoudheidsvirussen.

In 2021 werd bekend dat myocarditis een bijwerking is van de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna, die vooral optreedt bij jongens en jonge mannen. Pfizer en Moderna vermelden de aandoeningen inmiddels ook als bijwerking in de bijsluiter.

Desondanks bagatelliseren gezondheidsautoriteiten en de media wereldwijd routinematig het risico op myocarditis na vaccinatie en noemen het ‘mild’ en ‘zeldzaam’. Waarom zou een groot ziekenhuis dan een commercial laten maken om ouders te waarschuwen voor myocarditis?

Waarschijnlijk omdat het toch niet zo’n ‘zeldzame’ bijwerking is als verteld. Het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) laat zien hoe meldingen van myocarditis en pericarditis in verband met vaccins in 2021 en 2022 explodeerden.

In voorgaande jaren waren er weinig tot geen gevallen die verband hielden met vaccins.

Ook is bekend dat slechts één tot tien procent van vaccinatiebijwerkingen aan VAERS wordt gemeld.

Ook studies zoals deze, die dit jaar werd gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA), tonen aan dat myocarditis en pericarditis na mRNA-vaccinatie waarschijnlijk veel vaker voorkomen dan door autoriteiten wordt beweerd.

Prikken van kinderen gaat gewoon door

Het New York State Department of Health, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en kinderartsen in New York en in het hele land, waaronder de American Academy of Pediatrics, dringen er ondertussen nog steeds op aan dat alle baby’s, peuters en kinderen van 6 maanden en ouder zich tegen COVID-19 laten vaccineren.

“De COVID-19 vaccins zijn veilig, effectief en bieden de best mogelijke bescherming voor uw kind tegen het erg ziek worden van het virus,” aldus de regering van New York op haar website.