Regering erkent juridisch bindende afspraken met World Economic Forum

Sigrid Kaag studeerde niet alleen in Oxford, maar was met vele ministers actief in de WEF. Wat heet iedere minister krijgt huiswerk om in eigen land toe te passen. Het klopt dus dat dit kabinet geen eigen beleid formuleert. Ze voeren het beleid van HOGERE MACHTEN uit. Wie dat zijn? Uiteindelijk BlackRock en Bill Gates, Soros e.a. Follow The Money

WEF juridisch bindend met regering


Datum: 10 januari 2022
Geo-politiek
Ido Dijkstra

De bewijzen dat belangrijke Nederlandse bewindslieden nauw verbonden zijn met het World Economic Forum (WEF) stapelen zich op. Forum voor Democratie kreeg na herhaaldelijke verzoeken zwart-op-wit dat er subsidie is verstrekt en juridische bindende overeenkomsten zijn gesloten met de supranationale , niet-democratische netwerkorganisatie die de wereld ingrijpend wil veranderen. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen eist transparantie van de Nederlandse regering: “Het Nederlandse volk verdient antwoord op onze vragen.”

Na flink rappelleren – normaal duurt een verzoek beantwoorden van Kamervragen maximaal drie weken, nu gingen er 90 dagen overheen – kreeg Forum voor Democratie vlak voor kerst eindelijk verschillende brieven boven tafel die door het World Economic Forum (WEF) waren verstuurd aan leden van de regering. Bijvoorbeeld een uitnodiging aan  minister Sigrid Kaag (D66) voor een bijeenkomst in Davos in januari 2021. “Om te bespreken wat voor beleid we gaan uitzetten in het post-Covid-19-tijdperk onder het thema The Great Reset.” Ook demissionair minister Wobke Hoekstra (CDA) kreeg zo’n brief. “Uw bijdrage aan The Great Reset zal bijzonder cruciaal zijn,” is één van de zinsnedes. Maar de meest sensationele onthulling kwam uit een brief van Carola Schouten in antwoord op kamervragen van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren: “Nederlandse bewindspersonen nemen regelmatig op uitnodiging deel aan door het WEF georganiseerde bijeenkomsten,”schrijft zij. “Daarnaast is sprake van samenwerkingsverbanden met het WEF die zijn vastgelegd in overeenkomsten op de volgende terreinen: – Sustainable Investment Policy – Tropical Forest Alliance – Food Systems Initiative – Food Innovation Hubs De in deze overeenkomsten vastgelegde verplichtingen zijn juridisch bindend.” Vooral die laatste bekentenis roept vragen op.
Dat doet ‘The Great Reset’ al langer. Het WEF had het alomvattende hervormingsplan in maart 2020 al online staan, toen we nog maar bitter weinig wisten over Covid-19. Volgens FVD is die ‘Great Reset’ de ware reden achter (het aanhouden van) de coronacrisis. “Het doel ervan is ons huidige systeem om te wentelen naar een wereldwijd systeem waarin het klimaat centraal staat,” zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Ik noem het klimaatglobalisme. De coronacrisis is de aanleiding voor de reset, die weer is gekoppeld aan de Sustainabilty Development Goals (SDG’s). Dat zijn mooi klinkende doelen, maar verder holle frasen om tot verandering te komen. Wat wij in de praktijk zien is dat ze de contouren van een totalitair systeem aan het implementeren zijn. De vrijheden die dat in de weg staan, ontnemen ze ons door wetsveranderingen met Covid-19 als excuus. Als de ontwikkelingen zich zo doorzetten, blijven er weinig burgerrechten over en is het niet ondenkbaar dat ze het bezit van mensen willen onteigenen. Een van de visies van het WEF voor 2030 is: ‘You’ll own nothing and be happy’.”
FVD heeft op de tenen getrapt van de regeringspartijen door hen te confronteren met de grote invloed van het WEF op het Nederlands beleid. Ruud Mikkers, woordvoerder van Wobke Hoekstra, doet de interpretatie van FVD af als “complottheorieën van wappies die instituties en de wetenschap niet willen geloven”. Mikkers: “FvD maakt er een janboel van. The Great Reset is voor ons een metafoor om te kijken wat we gaan doen met de samenleving als we van Covid-19 af zijn. Het WEF is een netwerkorganisatie, geen bestuursorgaan. Er is geen groots plan voor een QR-samenleving of vaccinatieverplichting. Dat is nog altijd een keuze, toch? Natuurlijk is er wel drang, anders komen we nooit uit deze crisis.”
Van Houwelingen weet dat het door hem geschetste scenario confronterend is. Het klinkt als een slecht plan uit een Bond-film. De baas van het WEF, Klaus Schwab, heeft ook wel wat weg van de schurk Blofeld uit Thunderball (1961). Desondanks manoeuvreren de machtspartijen zich steeds vaker in het verdachtenhoekje door de vragen niet te beantwoorden maar te ridiculiseren, of zelfs aantoonbaar te liegen. Van Houwelingen: “Wij proberen feiten boven tafel te krijgen. Nederlandse bewindslieden werken achter de schermen mee aan ‘The Great Reset’. Het WEF is aantoonbaar verweven met ons staatsapparaat. Er is nauw contact met bewindslieden en ambtenaren. Uit de WEF-papers die nu op de website van FvD staan blijkt verder dat Nederland in maart 2021 een verzoek kreeg om 651 duizend euro subsidie over te maken naar Zwitserland voor het oprichten van een Global Coordination Secretariat (GCS). Dit is snel geaccordeerd door het Ministerie van Economische Zaken. WEF stelt ook voorwaarden voor welke personen invulling moeten geven aan dit secretariaat. Allemaal met Nederlands belastinggeld. Dat is de omgekeerde wereld. Dit zijn geen complottheorieën meer, het zijn complotfeiten. Ik vermoed dat het de top van de ijsberg is.”
Het is niet de eerste keer dat FvD het schimmige karakter van de relatie tussen WEF en het kabinet blootlegt. In juli 2021 vroeg Gideon van Meijeren aan Mark Rutte wat hij vond van het boek ‘The Great Reset’ van Klaus Schwab. “Ik ken het boek niet. Maar ik zou de heer Van Meijeren willen adviseren om niet al te veel in die conspiracy theorieën te geloven,” antwoordde Rutte. Uit een brief van de minister-president aan Schwab bleek echter dat hij het boek wel degelijk had gelezen en het ‘een hoopvolle analyse voor een betere toekomst’ vond.
De FVD-fractie is vastberaden de luis in de pels van de Nederlandse politiek te blijven. Van Houwelingen: “Ik heb best vertrouwen in het ambtenarenapparaat. Zij moeten zich aan procedures houden en ik denk dat er velen ter goeder trouw zijn. Daarom komt er wel informatie naar buiten. Velen hebben alleen geen idee waar ze aan meewerken. In de reguliere media wordt er niet over gesproken en dus is het geen realiteit voor de gemiddelde Nederlander. Wij blijven strijden om het bloot te leggen. Wij vinden dat het Nederlandse volk antwoord verdient op vragen als: hoe zijn de verhoudingen met de WEF-club? Wat willen ze nu echt? En waar komen de orders vandaan?”

 

Invloedrijkste netwerkorganisatie ter wereld
Illustratie: Wilfred Klap
Het World Economic Forum (WEF), opgericht in 1971 door de toen 33-jarige Klaus Schwab, is volgens onder meer de Duitse economisch expert en journalist Ernst Wolff de invloedrijkste netwerkorganisatie ter wereld. Het Young Leaders programma van het WEF, dat door Schwab persoonlijk wordt begeleid, is onder meer doorlopen door Bill Gates, Angela Merkel, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, José-Manuel Barroso, Justin Trudeau, Lucinda Arden (premier van Nieuw-Zeeland), Sebastian Kunz (Oostenrijk) en Emmanuel Macron (Frankrijk), zo onthulde Wolff. Let wel: deze leiders volgden het programma van de WEF voorafgaand aan hun latere politieke carrière. Onder hen bevonden zich ook vier cursisten die het in Duitsland hebben gebracht tot minister van volksgezondheid. Ook leden van de vorstenhuizen van Denemarken, Noorwegen, Nederland en Zweden maken deel uit van de organisatie. Koningin Máxima is in 2020 toegetreden tot de bestuurscommissie van WEF’s Digital Currency Governance Consortium, een stuurgroep die zich richt op afschaffing van al het contante geld. Het WEF heeft 400 mensen in dienst. Het jaarbudget bedraagt 200 miljoen Zwitserse frank, betaald door 1.000 grote concerns. In de raad van toezicht van het WEF heeft Christine Lagarde (chef Eurobank) zitting, alsmede koningin Rania van Jordanië en Larry Fink van Blackrock (de grootste vermogensbeheerder ter wereld).  (Bron: gezondverstand.eu/2021/09/15/de-leiderskweekschool-van-klaus-schwab/)

Oorlogsretoriek Poetin; 5,2 miljard voor Cofid maatregelen

Vladimir Poetin gaat 300.000 extra militairen naar Oekraïne sturen en Europa staat weer op scherp. Ernst Kuipers is een nieuwe vaccinatiecampagne gestart en het kabinet alloceerde 5,2 miljard euro in de miljoenennota voor nieuwe coronamaatregelen in 2023. Kunnen we de miljoenennota nog serieus nemen? Dat en meer in blckbx today.

Woensdag 21 september 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

 • Vladimir Poetin gaat 300.000 extra militairen naar Oekraïne sturen en Europa staat weer op scherp. “Oekraïne móét winnen want Poetins oorlog is óók onze oorlog”, aldus de EU en ons hele kabinet in koor. Maar is het wel onze oorlog? Psycholoog Huibrecht Boluijt analyseert de oorlogsretoriek die de Nederlandse burger meetrekt in een neerwaartse spiraal.
 • Tussen al het voorpaginanieuws over Prinsjesdag en Oekraine heeft minister Ernst Kuipers terloops de nieuwe vaccinatiecampagne gestart. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is alloceerde het kabinet 5,2 miljard euro in de miljoenennota voor nieuwe coronamaatregelen in 2023. Journalist en jurist Sietske Bergsma praat ons bij.
 • Daags na Prinsjesdag ligt de focus in Den Haag op de Algemene Politieke Beschouwingen die vandaag startten. Steunpakketten, de miljarden voor Oekraïne, voor Corona, Onderwijs en het klimaat springen in het zicht. Maar kunnen we de miljoenennota serieus nemen? Politicus Tom de Nooijer denkt van niet en legt uit waarom.

  Desk: fractievoorzitter CVO Tom de Nooijer, publicist Sietske Bergsma en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
  Presentatie: Sanae Orchi

Het nieuwe normaal: Ziekenhuis zendt myocarditis-commercial uit in New York

Een ziekenhuisketen in New York zendt momenteel een commercial uit om ouders uit te leggen hoe ze myocarditis kunnen herkennen bij hun kinderen. Het lijkt erop dat de erkende ‘maar zogenaamd zeldzame’ bijwerking van COVID-vaccins toch vaker voorkomt dan eerder werd aangegeven.

Het New York-Presbyterian Hospital – een ziekenhuisketen met meer dan 400 vestigingen in de staat New York – heeft een commercial laten maken met de naam ‘Pediatric Patient Story – Suri’. Het spotje vertelt het verhaal van een kind dat ‘een erge buikpijn had die myocarditis bleek te zijn, een ernstige ontsteking van het hart.’ In de commercial wordt de indruk gewekt dat myocarditis een vaak voorkomende aandoening is bij kinderen.

Dat is vreemd, want myocarditis bij kinderen is tot 2021 altijd zeer zeldzaam geweest. Uit studies blijkt dat het bij kinderen gaat om 1 tot 2 gevallen per 100.000, meestal als gevolg van verkoudheidsvirussen.

In 2021 werd bekend dat myocarditis een bijwerking is van de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna, die vooral optreedt bij jongens en jonge mannen. Pfizer en Moderna vermelden de aandoeningen inmiddels ook als bijwerking in de bijsluiter.

Desondanks bagatelliseren gezondheidsautoriteiten en de media wereldwijd routinematig het risico op myocarditis na vaccinatie en noemen het ‘mild’ en ‘zeldzaam’. Waarom zou een groot ziekenhuis dan een commercial laten maken om ouders te waarschuwen voor myocarditis?

Waarschijnlijk omdat het toch niet zo’n ‘zeldzame’ bijwerking is als verteld. Het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) laat zien hoe meldingen van myocarditis en pericarditis in verband met vaccins in 2021 en 2022 explodeerden.

In voorgaande jaren waren er weinig tot geen gevallen die verband hielden met vaccins.

Ook is bekend dat slechts één tot tien procent van vaccinatiebijwerkingen aan VAERS wordt gemeld.

Ook studies zoals deze, die dit jaar werd gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA), tonen aan dat myocarditis en pericarditis na mRNA-vaccinatie waarschijnlijk veel vaker voorkomen dan door autoriteiten wordt beweerd.

Prikken van kinderen gaat gewoon door

Het New York State Department of Health, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en kinderartsen in New York en in het hele land, waaronder de American Academy of Pediatrics, dringen er ondertussen nog steeds op aan dat alle baby’s, peuters en kinderen van 6 maanden en ouder zich tegen COVID-19 laten vaccineren.

“De COVID-19 vaccins zijn veilig, effectief en bieden de best mogelijke bescherming voor uw kind tegen het erg ziek worden van het virus,” aldus de regering van New York op haar website.

De propagandisten van de overheid

door  | 21 sep 2022, 10:09

Nieuwe energie

Anton Teuben houdt zich sinds zijn kindertijd bezig met onderzoek naar Ufo’s en buitenaards leven en alles wat de mainstream media ons niet verteld. In 2003 startte hij het eerste Soeverein Onafhankelijke Persbureau in Nederland, de SOPN. Hieruit volgde ook Niburu.nl. Sinds 1985 is hij ufo meldpunt en krijgt hij van over de hele wereld mensen op bezoek die verhalen met hem delen over ufo’s en buitenaards contact. Anton is oprichter van het Schumann Instituut, waarbij hij mensen laat de Schumann resonantie laat ervaren.

Met Anton hadden we het over zijn bewogen verleden. Hij vertelde over de tijd waarin hij als eerste in Nederland een alternatief media platform opstartte en in dezelfde tijd ook een ufo meldpunt begon. We spraken over buitenaards leven en over wat en wie precies die ‘buitenaardse’ wezens zijn. Anton deelde over de Schumann resonantie en wat deze kennis voor veel mensen kan betekenen. Kennis over de activatie van telepathisch contact, het bewust worden van trauma’s, de herinnering van vorige levens, het activeren van het zelf herstellend vermogen en het kunnen doorvoelen van onvoorwaardelijke liefde.

Het is volgens Anton van belang dat we contact maken met de bron verbinding en dat we volledig bewust-zijn van wie we werkelijk zijn.

FANTASTISCH NIEUWS! Het CTB is terug, ongeëvalueerde maatregelen blijven

Het moge duidelijk zijn. Het is en was nooit ‘het virus’ wat ons in haar greep had. Het waren onze overheden, een klein groepje zogenaamde ‘experts’ en zo’n beetje alle media die ons in haar greep namen. Maar niet meer. Het lukt niet meer. De angst is weg. Je kan maar zo vaak liegen. En evidente waanzin als logica verkopen. Ooit zijn we er klaar mee. En dat is nu.

Martijn Vis laat oude wijsheden werken tegen 5G

5G-straling baart zorgen – Bert Nagelvoort en Martijn Vis

Martijn is biologisch rozenkweker van beroep. Toen hij te maken kreeg met wolluis op zijn rozenplanten wilde hij geen gebruik maken van reguliere bestrijdingsmiddelen. Hij ging op zoek naar een duurzame en biologische oplossing. Als uitgangspunt onderzocht hij de wijze van telen van zijn grootvader en wilde dit verbeteren.

Via het biologisch bestrijden van wolluis ontdekte Martijn de invloed van onze moderne maatschappij op zijn gewassen, mens, bomen, plant en dier. Vooral de opkomst van 5G-straling baart hem zorgen en de sterke invloed ervan op het leven op aarde.

In dit introductiegesprek vertelt Martijn Vis in een vogelvlucht over zijn onderzoek en resultaten. Maar deelt ook zijn zorgen die hij wereldkundig wil maken en hem aanleiding geven tot vervolgonderzoeken. In komende gesprekken zullen de verschillende besproken onderwerpen worden uitgediept.

Correlatie is geen causatie, maar voor rozenteler Martijn Vis is de relatie tussen zendmasten van onder andere defensie en de coronagevallen in ieder geval onmiskenbaar. Hij zocht contact met Sven en nodigde hem uit om een opname te maken waarin hij zijn bevindingen kon delen met een groter publiek. Martijn neemt ons mee in zijn eigen verhaal over hoe hij naar de natuur kijkt en de werking van straling op gezondheid van planten, mensen en dieren. Of zijn beweringen wetenschappelijk onderzoek met de juiste meetinstrumenten zullen doorstaan heeft Sven niet kunnen bevestigen, maar de bevindingen van Martijn zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Zou er werkelijk een verband kunnen zijn tussen straling, virussen en/of het immuunsysteem? Een belangrijk puzzelstukje in een steeds moeilijker te doorgronden wereld.

Artsen roepen medische crisis uit; STOP VACCINS EERST ONDERZOEK en EVALUATIE

Meer dan 400 artsen uit 34 landen riepen dit weekend een internationale gezondheidscrisis uit, vanwege het grote aantal sterfgevallen. Zweden stevent af op een rechtse regering, net als Italië. Maar ook in Nederland hangt de vlag richting rechts, als er nu verkiezingen zouden zijn. Boskap voor biomassa is binnenkort niet meer mogelijk stemde de EU vandaag. Dat en meer in blckbx today.

 • In Nederlands wordt er slecht bijwerkingen geregistreerd
 • Oversterfte te wijten aan vaccins
 • Wat zit er in de vaccins?
 • Artsen kunnen patienten niet voorlichten omdat de inhoud niet bekend is
 • P. Omtzigt: je kunt niet accepteren dat de transparantie over een grote oversterfte wordt tegen gegaan. Kamerleden hebben bloed aan hun handen!

Maandagavond 12 september hield minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius in De Rode Hoed in Amsterdam de veertiende HJ Schoo-lezing, getiteld Doen wat nodig is om onze democratische rechtsstaat te beschermen. Lees de volledige tekst hier terug.

Dames en heren,

Vandaag precies 42 jaar geleden, op 12 september 1980, nam in Turkije het leger met geweld de macht over. Ik was drie jaar oud en woonde met mijn ouders in de hoofdstad Ankara.

De machtsovername door de junta heeft onze levens in één klap overhoop gegooid. Wat er die dag gebeurde, leidde er uiteindelijk toe dat we alles wat we kenden moesten achterlaten. Na die twaalfde september zou blijken dat in Turkije blijven geen optie meer was.

Daar, die dag, begon de route die mij, vandaag, hier heeft gebracht.

De val van een democratische rechtsstaat heeft mijn leven bepaald. Het kan dan ook niet anders dan dat ik het hier, op dit podium, met u over de democratische rechtsstaat wil hebben.

Over de onschatbare waarde ervan.

Over de bedreigingen die ik zie voor de democratische rechtsstaat in ons land.

En over wat ons te doen staat om ervoor te zorgen dat wij in dit land kunnen blijven leven zoals ieder mens wil leven: in vrijheid.

Vóór de staatsgreep was er in Turkije een strijd gaande tussen de regering en de oppositie. De oppositie bestond met name uit studenten, journalisten, advocaten en mensenrechtenactivisten. Ze streden voor een democratische rechtsstaat en voor fundamentele vrijheden voor iedereen.

In de praktijk waren ze echter eerst en vooral druk met een strijd tegen de autoritaire leiders die hun doel in de weg stonden. Die moesten eerst weg. Koste wat het kost.

De leiders van het land hadden hun geloofwaardigheid verloren. Het democratische systeem, dat al wankel was, kwam daarmee ook steeds meer onder druk te staan. En onder al het geweld over en weer, brokkelde de Turkse democratie stukje bij beetje af.

 

De HJ Schoo-lezing van Dilan Yesilgöz-Zegerius is ook te koop in boekvorm.

 

Bestel via onze webshop: Doen wat nodig is om onze democratische rechtsstaat te beschermen

Totdat de militaire junta ook de laatste brokstukken van de Turkse democratie met harde hand van tafel veegde. Op die twaalfde september werd de militaire junta wetgevende en uitvoerende macht ineen. En feitelijk ook de rechterlijke macht, want de rechtspraak liep voortaan via militaire rechtbanken.

Scheiding der machten, omvallende rechtsstaat: het klinkt allemaal wellicht wat academisch en abstract. Maar voor de tegenstanders van het regime werd het schrikbarend concreet.

De junta liet politici arresteren, ontbond het parlement en verbood activiteiten van verenigingen en vakbonden. In de maanden na de staatsgreep werden aan de hand van willekeurige bevelen honderdduizenden mensen opgepakt, opgesloten en gemarteld.

Over deze gebeurtenissen is later geschreven dat in wezen een hele generatie is gewist. Een inktzwarte perio­de brak aan waarin angst, wantrouwen en totale willekeur regeerden.

Buren vertrouwden elkaar niet meer, vrienden verdwenen in de gevangenis en keerden nooit weer terug, mensen verloren hun banen en er was geen bestaans­zekerheid meer.

Mijn ouders kozen ervoor om niet stil te zijn. Dat hoefden zij niet, want ze hadden het goed. Maar ze kozen ervoor om zich te verenigen en zich in te zetten voor fundamentele vrijheden. Ook al was dat gevaarlijk.

Pas jaren later heb ik beseft hoe ongelooflijk zwaar die periode voor mijn ouders is geweest. Ze vochten tegen de leiders die die democratische waarden verkwanselden.

Maar in die strijd hebben ze niet kunnen voorkomen dat het democratisch systeem zelf ook ten onder ging. En betaalden zij ook in hun persoonlijke leven voor hun strijd een heel hoge prijs.

Op een gegeven moment liepen ze acuut gevaar. Ze konden elk moment worden opgepakt. Het gevaar werd zo groot dat vluchten de enige optie was. Vrienden, familie, werk – alles wat je opbouwt als jong gezin – werd achtergelaten.

Nederland gaf ons wat Turkije met geweld van ons had afgepakt. Of beter gezegd: wat we in Turkije nooit echt hadden gekend.

Veiligheid en vrijheid. De vrijheid jezelf te zijn, je uit te spreken, je leven te leiden zoals je dat zelf wilt. Democratische, liberale waarden als de vrijheid van meningsuiting. De wetenschap dat iedereen diezelfde rechten heeft, los van hoeveel geld je hebt, wie je kent of waar je wieg heeft gestaan.

Van jongs af aan leerden mijn ouders mij de waarde te zien van de vrijheid waarin wij leven in Nederland. Om die te koesteren. Ervoor op te komen. En niet stil te zijn bij onrecht.

 

Biomassa alternatieve energie?

Frans Timmermans en Greendeal subsidieert kap van bossen. De perverse prikkels leiden tot kap van bossen

Hier worden oerbossen gekapt in Oost-Europa. Dit itt boeren die de bossen zouden aanvallen

Overheid gaat jouw schuld overnemen

Overheid werkt samen met banken, die de CO2 voet afdruk bijhoudt