The Great Reset, we zitten er midden in!

The Great Reset…je hoort er nog maar weinig over maar we zitten er middenin en ze hebben haast. Iets teveel haast valt programmamaker Flavio Pasquino op. Ze maken fouten en de data haalt de leugens inmiddels zelfs in en dat is een goed teken want “the narrow window of opportunity” zal snel sluiten, zoals Klaus Schwab, de voorman van het WEF zelf zei. Schwab is de geestelijk vader van het zogenaamde ‘stakeholder capitalism’, een hybride vorm van een soort sociaal kapitalisme waarbij wij allemaal invloed uitoefenen op de manier hoe bedrijven hun geld mogen verdienen, voor een betere, eerlijkere en duurzamere wereld en dat op zich klinkt ongelofelijk sympathiek maar het is niets minder dan verkapt communisme in een nieuw jasje. Denk je dat we overdrijven? Kijk dan naar de video die we je vandaag serveren waarin dit perfect wordt uitgelegd in slechts 13 minuten met uiteraard Nederlandse ondertitels.

Milton Friedman

In de video zitten unieke beelden van de in 2006 overleden Amerikaanse econoom Milton Friedman die waarschuwde voor de ondermijnende aard van het ‘stakeholder capitalism’, in zijn essay uit 1970 dat hij publiceerde in New York Times Magazine met als titel “The Social Responsibility of Business Is to Increase Its Profits.”

“De sociale verantwoordelijkheid van bedrijven ligt in winstmaximalisatie”. Dat klinkt egocentrisch en meedogenloos maar niets is minder waar volgens Friedman.

Bespaar ons de weldoeners

Zo zei hij ” De enige manier hoe boeren, bakkers en winkeliers ons goed gevoed houden is niet omdat ze een ideologie nastreven, maar omdat ze geld willen verdienen. Juist de mensen die zeggen te handelen in het algemeen belang, wantrouw ik. Anders gezegd, bespaar ons de weldoeners” aldus Friedman.

Maar voorstanders van “The Great Reset” beweren dat de pandemie bewijst dat onze voormalige samenleving, het oude normaal “niet meer werkt” en dus we hebben een technocratische geleide “duurzame” toekomst nodig om de CO2 uitstoot te verminderen en daarmee “de planeet te redden”. The Great Reset is feitelijk een omgedoopte, aangescherpte versie van de decennia-oude “Sustainable Development” Agenda van de VN (“Agenda 21”). Hetzelfde beleid en dezelfde ideeën zijn doorgevoerd in “The Green New Deal”, die in 2019 in het Amerikaanse Congres werd verworpen maar door Joe Biden weer is opgepakt.

Pasquino; “Als je het mij vraagt is de huidige “pandemie” niet meer dan een breekijzer om deze agenda in alle facetten van ons leven naar binnen te krijgen en heeft het niets te maken met volksgezondheid, nog met het redden van de planeet”.

“Meer en meer mensen beginnen het te zien maar mocht je nog twijfelen of mensen kennen die een zetje nodig hebben om het te zien, dan is deze video een geschenk”, sluit Pasquino af.

Deze video beschikt over Nederlandse ondertitels. Start de video en kijk rechtonderin de balk. Daar zie je de CC button voor Dutch en dan heb je Nederlandse ondertitels.