Vaccinatieplicht en – paspoort

De Wetenschappenlijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) sluit verplichte vaccinaties niet uit en pleit voor de herinvoering van het coronapaspoort. Uit WOB-documenten blijkt wederom dat voormalig minister van VWS Hugo de Jonge niet de waarheid heeft gesproken. De gasprijs blijft maar stijgen en daarmee wordt steeds duidelijker hoe belangrijk Russisch gas voor ons is. Toch wil de EU van Russisch gas af, ondanks dat steeds meer burgers de effecten van het destructieve beleid voelen. Dat en meer in blckbx today.

Maandag 5 september 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • De gasprijs blijft maar stijgen en daarmee wordt steeds duidelijker hoe belangrijk Russisch gas voor ons is. Toch wil de EU van Russisch gas af, ondanks dat steeds meer burgers de effecten van het destructieve beleid voelen. Onderzoeksjournalist Daan de Wit schijnt zijn licht op deze kwestie.
  • De Duitse overheid komt met een steunpakket van ongeveer 65 miljard euro tegen de toenemende inflatie in hun land. Volgens econoom Jelena Postuma is dit contraproductief, maar wat helpt wel? Of is er sprake van bewust afbraakbeleid?
  • De Wetenschappenlijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) sluit verplichte vaccinaties niet uit en pleit voor de herinvoering van het coronapaspoort. Uit WOB-documenten blijkt wederom dat er niet de waarheid is gesproken over het betreffende coronatoegangsbewijs door toenmalig minister Hugo de Jonge. Redacteur David Boerstra ontcijfert de zwartgelakte documenten voor ons.

Desk: Econoom Jelena Postuma, onderzoeksjournalist Daan de Wit en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi