COVID-vaccins veroorzaken ‘slopende ziekten’, bekent CDC-directeur

Dr. Tom Shimabukuro is als directeur van de Vaccine Task Force bij de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) verantwoordelijk voor het beoordelen van de veiligheid van vaccins. Donderdag lekten beelden uit van een online bijeenkomst van Shimabukuro met de Food and Drug Administration (FDA). Tijdens het gesprek zegt Shimabukuro dat de COVID-vaccins debilitating illnesses – ofwel slopende en langdurige ziekte – kunnen veroorzaken. De bekentenis is opmerkelijk. Tot voor kort werden mensen die dit durfden te beweren nog uitgemaakt voor complotdenker.

“Met betrekking tot meldingen van mensen die slopende ziektes ervaren nemen wij vaccinveiligheid zeer serieus,” zei de CDC-directeur in het videogesprek. “Wij begrijpen dat [dit soort] ziektes ontwrichtend en stressvol zijn, vooral onder die omstandigheden [na vaccinatie]. Wij erkennen dat deze gezondheidsproblemen de levenskwaliteit van mensen en hun omgeving aanzienlijk hebben beïnvloed.”

Shimabukuro zei ‘te hopen op verbetering en herstel bij de slachtoffers’ en gaf aan dat de CDC de veiligheid van de COVID-vaccins ‘zal blijven bewaken’. “We zullen samenwerken met partners om dit soort ongewenste voorvallen beter te begrijpen.”

De bekentenis van de CDC-directeur dat de prikken toch ernstige en langdurige klachten veroorzaken, leidde op sociale media tot verontwaardigde en emotionele reacties. Ook Stephanie de Garay reageerde. Haar dochter Maddie was een van de eerste bekende vaccinslachtoffers. Maddie raakte ernstig gewond tijdens de klinische proeven met het mRNA-vaccin van Pfizer.

“Als Pfizer niet zou liegen zouden mensen geen slopende ziekten hebben, zoals mijn veertienjarige dochter nog steeds heeft na dosis twee in de Pfizer-proef van 12-15 jaar in Cincinnati Children’s [Hospital],” schrijft De Garay. “Ze verborgen haar reactie en erger nog, ze behandelden haar niet! Ze heeft CIDPSFN & POtS.”

Stephanie de Garay legde in 2021 namens haar dochter een getuigenis af voor het Expert Panel On Federal Vaccine Mandates and Vaccine Injuries van US senator Ron Johnson. De bekentenis van CDC-directeur Shimabukuro betekent voor de slachtoffers van COVID-vaccins in de eerste plaats erkenning van het leed dat hen is aangedaan. Of het ook als bewijs kan dienen voor juridische genoegdoening, zal in de toekomst moeten blijken.