‘De farmaceutische industrie is crimineler dan welke industrie dan ook’ – VPRO Tegenlicht 2018

 


Ooit kritisch onderzoeksjournalistieke platforms werden in plaats van essentiële tegenmacht, instrument vóór de macht. En het volk apathisch en goedgelovig. Hoe komen we daar weer uit?

VPRO Tegenlicht maakte in oktober 2018 nog deze waardevolle en kritische documentaire. En kondigde de uitzending ‘Peperdure Pillen’ onder de nogal stevige quote ‘De farmaceutische industrie is crimineler dan welke industrie dan ook.’ aan. Het ooit baanbrekende ‘De Correspondent’ zette in juni 2019 nog grote vraagtekens bij het handelen van deze verregaand gecorrumpeerde industrie. En ook KRO-NRCV Brandpunt – dat lang geleden nog wél aan goede onderzoeksjournalistiek deed – bracht al in 2015 de ontluisterende reportage ‘De medicijnmaffia, dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’.

Dat is wat goede journalistiek behoort te doen. De macht controleren, kritisch bevragen, ontmaskeren en de informatie te delen met het volk.Wat is er in de media gevaren dat ze deze extreem criminele industrie per ‘Corona’ opeens op hun blauwe ogen is gaan geloven en het lot en de gezonde toekomst van miljarden mensen plots kritiekloos in de handen van diezelfde industrie heeft gelegd? Waar is het misgegaan?

Wanneer is de voltallige media als één man achter één narratief gaan staan? Om er vervolgens alles aan te doen dat verhaal, en alléén dat verhaal, er bij mensen in te pompen. Safe & Effective, Killervirus, Putin duivel, Trump bad, Stikstofprobleem. Klimaatcrisis. Zelensky held. En elk ander geluid vanzelfsprekend ontkenner, apologist, racist, complotdenker en vooral heel extreem rechtsWaar heeft de journalistiek deze afgrijselijke afslag genomen?

Wat is er ons gevaren dat we onze kinderen thuis hebben opgesloten. Onze ouderen in eenzaamheid hebben laten sterven. De gezonde 98,5% van de mensen, jongeren en tieners, die vrijwel niks van ‘het virus’ te duchten hadden¹, te laten inspuiten met een experimenteel mRNA abonnement… omdat ‘de fabrikanten het zeiden’. Wat de ‘instituten waarop we vertrouwen’ gewoonweg herhaalden. Waarbij functionarissen van deze instituten soms honderden miljoenen ontvingen van dezelfde industrie die zij zou moeten reguleren. Al deze wijsheid bij u in de huiskamer gebracht door incompetente politici en een uiterst smalle en eenkleurige selectie op het podium gehesen ‘experts’ overlopend van conflicterende belangen en vaak nóg meer onkunde.

Wat is er in onszelf gebeurd dat we ons gezonde verstand hebben weggegeven en – op bijna elk gebied dat ertoe doet – hebben weg-gedelegeerd? Aan de overheid, aan bedrijven met meer macht dan veel landen, aan celebrities, TV-presentatoren en aan de waan van de dag.

En belangrijker, hoe komen we daar weer uit?

 

“Global infection fatality rate is 0.15-0.20% (0.03-0.04% in those <70 years)” https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13423

 

 

“ de grondstroom van totalitarisme is het blinde vertrouwen in een statistisch-cijfermatig onderbouwde ‘wetenschappelijke fictie’ die een ‘radicale minachting’ voor de feiten vertoont” – Hannah Arendt


Je kan ons ook volgen op Telegram. En op Twitter en Youtube. Was het artikel de moeite waard vond je? Dan ??? ??? misschien eens delen. Dankjewel!