Rusland-sancties volslagen onzin: BRICS-sleutel..

Rusland-sancties volslagen onzin: BRICS-sleutel..


x
x

Rusland-sancties volslagen onzin: BRICS-sleutel..

2022 © WantToKnow.nl/be

Weinig tot niet in het nieuws in Nederland, terwijl daar toch minimaal alle reden toe is..!! Wist je überhaupte van de BRICS-samenwerking..? Brazilië, Rusland, India, China en India in een financieel-economische samenwerking. Een samenwerking waar de EU, al dan niet in samenwerking met de VS, een puntje aan kan zuigen. Nog nét is er geen gezamelijke munt, maar de steun die deze landen elkaar geven is ongekend. En dat feitelijk alleen maar om de Amerikaanse hegemonie op de financiële markten te doorbreken. Rusland vaart hier wel bij en lacht stiekem én publiekelijk die hele sanctie-politiek van de EU weg. Wij burgers zijn dus de enigen die getroffen worden door de ‘sanctie tegen Rusland’..!

De recente BRICS-top is de afgelopen week zonder veel ophef verlopen, ondanks het feit dat Rusland midden in een conflict met Oekraïne zit, dat tot een wereldwijde economische oorlog heeft geleid. China stevent af op een mogelijke invasie van Taiwan, en een groot deel van de planeet zit intussen midden in een stagflatoire crisis. De belangrijkste conclusie van de top was dat de BRICS-landen opnieuw hebben bevestigd dat zij op economisch gebied nauw met Rusland zullen blijven samenwerken.

Sinds het begin van de invasie in Oekraïne is in de westerse media het beeld ontstaan dat sancties en het ontzeggen van de Russische toegang tot het SWIFT-netwerk het land binnen een paar maanden zouden verpletteren, waardoor het land berooid zou achterblijven en niet in staat zou zijn militaire macht te projecteren. Om het fijntjes uit te drukken: ‘dit is niet gebeurd’..!

Journalisten en politici schetsten een beeld van een volledig geïsoleerd Rusland, dat zou worden vernietigd door een wereldwijde campagne om de natie te knakken en Poetin op de knieën zou dwingen. In werkelijkheid is de Russische handel, met name de oliehandel, toegenomen. Zowel China als India hebben hun aankopen van Russische olie verhoogd, terwijl zij van gereduceerde prijzen konden profiteren.

Europa/EU, het domste jongetje van de klas..!!
Tegelijkertijd hebben Europa en de VS te lijden onder olie- en gasinflatie en snijdt de EU in essentiële olie- en gasleveringen uit Rusland. Elke econoom met hersens en kennis van de BRICS-landen had deze uitkomst kunnen voorspellen, maar de vooringenomenheid van de mainstream media is een krachtig iets. Mochten er nog twijfels bestaan dat de BRICS zich van Rusland distantiëren, dan zijn die weggenomen in de BRICS-verklaring over de situatie in Oekraïne.

Terwijl de BRICS-leden de humanitaire inspanningen in Oekraïne en diplomatieke oplossingen steunden, namen ze de NAVO-landen op de korrel wegens opportunisme en uitlokking. Met andere woorden, er komt geen breuk met Rusland en de BRICS-markten zullen voor hen open blijven. Dit betekent dat de oorlog van Rusland met Oekraïne nog vele maanden zal voortduren, wat betekent dat de sancties en de economische oorlogsvoering nog vele maanden zullen voortduren.

Verstoringen van de bevoorradingsketen zullen onverminderd voortduren omdat Russische grondstoffen voor het westen uit de markt blijven, en dit zal de toch al hoge inflatie waarmee we momenteel te maken hebben, nog doen toenemen. Verdere economische escalatie zou er zelfs toe kunnen leiden dat de BRICS-bondgenoten ook een handelsoorlog gaan voeren. De situatie heeft een kruitvat potentieel dat alles overtreft wat de wereld in decennia heeft gezien.

* * *

 

Advertentie