‘Twitter Files’ onthuld door Musk | WEF pleit voor 15-min cities | ‘PSYOP’ Red Team

et afgelopen weekend stond Twitter in het middelpunt van de belangstelling. Elon Musk gaf de eerste tranche van de zogenaamde “Twitter Files” vrij om zo te laten zien hoe Twitter te werk ging voor zijn overname. Een stad waar je lopend of fietsend alle gemakken in maximaal 15 minuten binnen handbereik hebt, een “15-Minute City”. In 2024 zal Oxford getransformeerd zijn naar een 15-Minute City. Was het covid-19 Red Team een “PSYOP”? Dat en meer in blckbx today.

Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.

Maandag 5 december 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Het afgelopen weekend stond Twitter in het middelpunt van de belangstelling. Elon Musk gaf de eerste tranche van de zogenaamde ‘Twitter Files’ vrij om zo te laten zien hoe Twitter te werk ging voor zijn overname. Zo zou de FBI hebben afgestemd met Twitter, dat gevoelige informatie van de Hunter Biden-laptop niet geopenbaard werd. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook erin en geeft ons een kijkje in de wereld van censuur.
  • Een stad waar je lopend of fietsend alle gemakken in maximaal 15 minuten binnen handbereik hebt, een: ’15-Minute City’. In 2024 zal Oxford getransformeerd zijn naar een ’15-Minute City’, waar de inwoners nog maar twee keer per week met hun auto de stad in en uit mogen. Camera’s zullen dat nauwlettend in de gaten houden. Gedragsdeskundige Romy Quint vertelt ons er meer over.
  • Was het covid-19 Red Team een ‘PSYOP’? Een recente WOB-analyse laat zien dat de zogenaamde tegenhanger van het OMT 200 keer in de media kwam, waarvan 50 keer bij de NPO. Door steevast strengere maatregelen te eisen had het Red Team een grote rol in het draagvlak van het corona-overheidsbeleid. Blckbx-redacteur David Boerstra praat ons bij over deze recente WOB-analyse.

Desk: onderzoeksjournalist Daan Wit, gedragspsycholoog Romy Quint en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Voor kijkers uit Frankrijk: bekijk de uitzending via onderstaande video

De Franse overheid heeft videoplatform Rumble verzocht om alle Russische nieuwsbronnen uit te sluiten van haar platform. Als reactie hierop heeft het videoplatform besloten om hun diensten voorlopig niet beschikbaar te stellen in Frankrijk. Dit heeft helaas tot gevolg dat alle blckbx-uitzendingen die via Rumble worden verzorgd niet te zien zullen zien voor kijkers uit Frankrijk.

Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.