Nog effe Kleine Beer

 

Ja we gaan een hele grote vangen. Wie kent dit zinnetje niet, dat je las uit Grote Beer en Kleine Beer. Kleine Beer die met Grote Beer op zoek gaat naar …?? Het donker maakt bang en daar buiten zijn gevaren, maar ga op zoek en zie dat er aan het einde van je grot of tunnel LICHT is.

Waar zijn die enge beesten nu gebleven? Wie heeft ons dat willen wijs maken? Met welk doel? Heeft de minister(-president) geen Grote Beer of gebaren Beer om samen te kijken naar het LICHT? Waarom laat de minister(-president) zich de les leren door de enge mijnheren (mijnheer Ab en mijnheer Jacques)  en dames, die hem iets op de mouw spelden?

Natuurlijk werken deze mensen ook mee aan de oplossing en die is goed. Dat maken zij namelijk zelf en zij verdienen er kapitalen aan. Daar zijn ze niet bang voor! En ja bij een nieuw eng beestje zorgen ze ook weer voor een oplossing. Ze zijn zo handig! Ze deden het ook al in 2009. Toen kochten de ministers voor miljarden van het spul. En toen bleek er al geen beestje meer te zijn! Ja ministers laat je voorlezen door Grote Beer, vind je Grote Beer en blaas die boze verhalen van mijnheren en mijndames weg. Want die angst is verstikkend en ziekmakend. Nog effe blazen en dan 9 8 7 6 5 4 3 2 1 …… ssst