Ganzen spiritueel verhaald

In Herfst gaan de Ganzen trekken naar warmere oorden zodat ze voldoende voedsel houden en de juiste leefklimaat hebben.
Herfst is de tijd van terug trekken de dagen gaan langer worden en dit staat symbool voor het terug trekken in je innerlijke leven, balans op maken wat er buiten jou gebeurt en wat er binnen in jou gebeurt het zien en voelen van het totaal plaatje maar ook tijd voor vernieuwing. Ganzen komen weer terug in de Lente wat de tijd van bloei en geboorte is. Het oude laten we achter opzoek naar het nieuwe.
Ganzen reizen naar andere streken en oorden wat jou de kracht kan geven om het oude te laten en ruimte te maken voor het nieuwe.
Letterlijk opzoek naar nieuwe voeding.

Als je ziet hoe Ganzen trekken in een V-formatie waarin ze steeds van positie veranderden waardoor de vlucht makkelijker voor elkaar is, zal de samenwerking je niet ongemerkt blijven maar ook de zorg die de ganzen voor elkaar hebben. Wie achterin vliegt heeft het gemakkelijker dan de voorste Ganzen. Als totem wil dat zeggen dat een Gans zijn weg naar een doel makkelijk kan aanpassen en veranderen om alsnog zijn doel te behalen. Men heeft daar een oog voor. Samenwerken en zorg dragen voor anderen is niet vreemd voor een Ganzenmens. Men zegt ook dat Ganzen symbool staan voor vrouwelijke energie. Dat heeft o,a te maken met het zorgen voor elkaar wat ganzen doen.
Als er 1 gans gewond raakt binnen de groep dan blijft deze achter totdat deze is hersteld maar nooit alleen er gaan altijd aantal ganzen mee. Dit staat erg symbool voor de vrouwelijke energie.

Ganzen vliegen nooit lijnrecht voor elkaar waardoor zicht altijd vrij is. Als Ganzenmens ligt de kracht in het zien van het totaalplaatje waardoor de weg daarna toe ook makkelijker blijft dan alleen te focussen op stappen die je uiteindelijk naar het doel zullen brengen die je voor je ogen had. De lange vluchten die Ganzen maken kunnen ze niet zonder die enorme wilskracht en goede samenwerking iets wat je ook terug vind in de Ganzenmens. Wilskracht en volharding om hun doel te behalen.

Een Gans leeft veel op de grond maar ook in de lucht kan hij lange tijden doorbrengen. Een mooi symboliek de lucht staat voor het universum het geestelijke en de aarde staat voor de stoffelijke wereld.
Met deze kracht van de Gans kan men dus een sterke visie ontwikkeling in zowel de stoffelijke- als geestelijke wereld.

Als je aan een Gans denkt dan denk je aan al die prachtige Sprookjesverhalen die je als kind hoorde en waarin je meegenomen werd in een fantasiewereld. Een Gans als totem stimuleert je fantasiebeleving dan ook,maar helpt je ook om het magische te blijven zien en het goede in anderen. Ganzen kun je nu eenmaal niet meer losmaken van de sprookjesverhalen ze werden zo vaak benoemd.

Communiceren en vertellen van verhalen is waar de kracht van een Gans dan ook ligt en het zal je daarbij helpen.
Al eeuwenlang werden er Ganzenveren gebruikt voor schrijven van brieven en verhalen. Misschien een magisch idee om ze weer te gaan gebruiken voor het op schrijven van jou verhalen of het schrijven van nieuwe ideeën. Gebruik ze als een soort krachtvoorwerp bij bv het neerzetten van je dromen zodat ze terecht komen in het stoffelijke.

Ganzenveren kunnen ook voor vulsels gebruikt worden zoals matrassen en dekbedden. Er zijn verhalen dat wanneer men onder Ganzenveren slaapt de vruchtbaarheid zal toenemen vandaar dat de Gans ook symbool is voor vruchtbaarheid. Dit in combinatie met het feit dat ganzen hun hele leven lang monogaam zijn en een levenslange huwelijk hebben maakt dat iemand met een Gans als totem trouw en monogaam is en niet er voor kiest om zich in allerlei avonturen te storten. Jongen worden ook samen groot gebracht en beurtelings bij het nest gewaakt.

Een Gans is erg waakzaam en beschermend voor elkaar en dat zie je ook terug in een ganzenmens. Deze zal in begin gereserveerd zijn vertrouwen is er niet zomaar. Als laatste wil ik nog benoemen dat ganzen vegetarisch zijn misschien iets om over na te denken voor je eigen voedingswijze maar ook aardse voeding op het spirituele vlak verdiend een blik.

Wat als de Gans je opzoekt, hoe werk je met deze energie?
Ik blijf het keer op keer zeggen maar verdiep je in het dier wat je opzoekt bv in je dromen of dagelijks leven. Misschien zie je elke keer als je een boek openslaat of tv aan doet dezelfde ganzensoort. Ook verschillende soorten binnen 1 diersoort kan iets specifieks vertellen. Misschien net een ander karakter trek of een ander eetgewoonte.
Kijk naar je leven op het moment dat je voelt dat een Gans je iets wil vertellen.
Kijk je te rechtlijnig of te kortzichtig? Ben je te ongeduldig en wil je te snel je doel behalen? Zit je teveel in je denken en zou je meer mogen aarden? Ben je te individualistisch ingesteld? Kortom lees hierboven en schrijf alle vragen op die je daaruit kan halen en beantwoord deze zo eerlijk mogelijk!……Ik weet zeker dat jij je antwoord zal vinden waarbij de Gans je kan helpen.