Transmissie met enkele draad

Single Wire Transmission

Ruim 100 jaar geleden was Nikola Tesla in staat een lamp op slechts 1 draad te laten branden. Ofwel een ‘Single Wire Transmission’. Tevens was Tesla in staat om met zijn ‘Wardenclyffe Tower’ iedereen op aarde gratis en draadloos van elektriciteit te kunnen voorzien. Financier J.P. Morgan (juist ja, die van de Morgan Bank!) kreeg in de gaten dat Tesla behalve draadloze communicatie ook nog eens elektriciteit draadloos kon verzenden. En daar zat Morgan niet op te wachten. Hij kon geen meter op Tesla’s toren om er geld aan te verdienen en derhalve de financiering terug trok. Het resultaat hiervan is dat de mensheid nu al meer dan 100 jaar voor elekriciteit moet betalen terwijl we het van Tesla gratis hadden kunnen krijgen…

  1. Tesla is momenteel hot. Ook geen wonder als je ziet wat het genie uit Servie allemaal uitgevonden heeft. Onder andere: wisselstroom, radar, draadloze communicatie, televisie, rontgen foto en zelfs radio, een uitvinding die aan Marconi is toegewezen echter de ware uitvinder van de radio is Nikola Tesla. In feite kun je stellen dat de gehele elektriciteitsvoorziening van de wereld van vandaag de dag is uitgevonden door Tesla. En als die Tesla een genie was, waarom kent bijna niemand hem meer? Omdat Tesla door de jaren heen uit de geschiedenisboeken is verdwenen. Iemand die de mensen gratis elektriciteit kan geven is economisch niet gewenst en dient onderdrukt te worden. Net zoals zoveel vergeten uitvindingen, want wat te denken van Raymond Royal Rifedie in de jaren 1920 kanker voor 100% kon genezen? Artsen die succesvol met zijn methode werkten, werden door de FDA (Food and Drugs Administration) onder druk gezet om te stoppen of anders werd hun vergunning ingetrokken. Of Stanley Meyer die met zijn auto 100% op water kon rijden. Meyer overleed plotseling in 1998 nadat hij in een restaurant had gegeten.Ook op internet is er genoeg te vinden over het werk van Tesla en tevens zijn er talloze uitvinders bezig het werk na te bouwen of uit te werken. Zo ook een simpel schema dat ik op The Promised Planet Een simpele schakeling waarmee het mogelijk is een LED op 1 draad te laten branden.

Na het schema duidelijk na getekend te hebben, is het bouwen begonnen. En inderdaad, het werkt. Op onderstaande foto is de ‘1 wire LED’ te zien. Op de voorgrond een buisje met twee LED lampjes. De blauwe draad is een enkele draad en fungeert als antenne. In deze opstelling is een gewone spoel gebruikt die om een stukje pcv is gewonden, de orginele tekening geeft een pannenkoekspoel weer. Beide spoelen werken naar behoren.

Tevens is het mogelijk om een LED lampje draadloos te laten branden. Op de volgende foto is te zien hoe ik een LED lampje boven de batterijen houdt dat vervolgens gewoon brand. Waar we mee van doen hebben is een statisch elektrisch veld dat door de twee diodes die aan de LED verbonden zitten, opgepikt worden waarna de LED gaan branden.

Interessante links:

Single Wire Electrical Transmission
Single-Wire Energy Transmission test
Resonance methods of electric power transmission

Succes, Robert Boerman 02/02/12

 

Het China van Xi

Het China van XiXi Jinping is tien jaar aan de macht in China. Hij krijgt in oktober waarschijnlijk een derde termijn als secretaris-generaal van de Communistische Partij. Dat maakt ook de weg vrij voor een derde termijn als president. Zo lang is de laatste twintig jaar niemand meer aan de macht gebleven. En niets wijst erop dat hij daarna dan wel echt gaat aftreden. Daarmee zou hij zijn hele leven kunnen aanblijven. Hoe ver rijkt de macht van Xi in China en in de rest van de wereld?

De podcast Het China van Xi gaat over de rol die China speelt en wil spelen in een wereld waarin de traditionele machtsverhoudingen aan het verschuiven zijn.

Elisabeth Steinz schetst samen met NOS-correspondenten Sjoerd den Daas en Garrie van Pinxteren, deskundigen en andere betrokken een beeld van het China van Xi.

Trailer

do 29 september 2022Detail 

Xi Jinping is tien jaar aan de macht in China. Hij krijgt in oktober waarschijnlijk als eerste leider in de Chinese geschiedenis een derde t …

#1 – 1. Xi Jinping: kleurloos naar de top

do 13 oktober 2022Detail 

Xi Jinping een van de machtigste leiders uit de Chinese geschiedenis, misschien zelfs de machtigste leider ter wereld. En als hij het niet i …

#2 – 2. Rijk is goed, maar niet te rijk

do 13 oktober 2022Detail 

De excentrieke ondernemer Jack Ma van webwinkel Ali Baba groeide de afgelopen jaren uit tot één van de rijkste en machtigste ondernemers van …

#3 – 3. Controle, controle, controle

do 13 oktober 2022Detail 

In het China van Xi worden pottenkijkers niet op prijs gesteld. Dat geldt voor journalisten maar ook voor gewone Chinese burgers. Tegelijke …

#4 – 4. De wereld volgens Xi

vr 14 oktober 2022Detail 

China is al lang geen opkomende wereldmacht meer, maar een wereldmacht waar rekening mee gehouden moet worden. Zowel economisch als politiek …

#5 – 5. Het China volgens Xi

vr 14 oktober 2022Detail 

Het partijcongres is al 100 jaar de politieke hoogmis van de Chinese Communistische Partij. Iedere vijf jaar worden daar de nieuwe leiders g …

Xi Jinping draagt leger op zich voor te bereiden op oorlog: ‘Hij probeert statement te maken’
RTL Nieuws – 

De Chinese leider Xi Jinping heeft zijn leger opgedragen om zich voor te bereiden op een oorlog. Dat deed hij, in legeruniform, tijdens een bezoek aan een militair centrum in de hoofdstad Peking. “China heeft belang bij de status quo, maar wil ook laten zien aan de rest van de wereld waar het toe in staat is”, zegt correspondent Roland Smid.

Xi Jinping tijdens zijn toespraak.

Xi Jinping tijdens zijn toespraak.© ANP

De Chinese leider vertelde tijdens zijn toespraak dat het leger alle energie die het heeft vanaf nu moet besteden aan de voorbereiding op een oorlog. “Focus al je aandacht op vechten. Het leger moet er staan om de nationale soevereiniteit en veiligheid te waarborgen”, zei Xi.

Een specifiek doelwit noemde hij niet, al lijkt hij vooral op Taiwan te doelen. Het eiland voor de Chinese kust is al lange tijd onafhankelijk, maar China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie.

Recent stuurde China oorlogsschepen naar Taiwanese wateren voor een ‘militaire oefening’ nadat de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi een bezoek bracht aan het eiland. De Verenigde Staten hebben meermaals aangegeven Taiwan te helpen als het daadwerkelijk tot een aanval van China zou komen.

Economisch belang

Zo’n aanval ligt nog niet direct voor de hand, geeft China-correspondent Roland Smid aan. “Het is voor China, Taiwan en ook de rest van de wereld van belang dat de status quo in stand blijft. Taiwan is voor China een economische brug naar de rest van de wereld. Het belang voor de Chinese economie hiervan is erg groot.”