blckbx today #87: Stikstofexpert sloopt advies Remkes | Kuipers wíl maatregelen | PCR-kritiek afgestraft

stikstof

 

Vandaag behandelt de regering het stikstofadvies van Johan Remkes, die de afgelopen dagen om tafel ging met de boerenactiegroepen. Chemicus en stikstofdeskundige prof. dr. Jaap Hanekamp is vernietigend over het advies en het stikstofbeleid in z’n algemeen. Hij legt uit waarom. Ondanks dat de coronamaatregelen niet zijn geëvalueerd is gezondheidsminister Ernst Kuipers van mening dat ze werkten. Bij het TV-programma Op1 kon hij kritiekloos voorbij gaan aan de negatieve aspecten van de maatregelen. Hoe kan het dat bijna drie jaar later weer dezelfde fouten gemaakt gaan worden en dat deze zelfs verankerd worden in de Wet Publieke Gezondheid? Dat en meer in blckbx today.

Vrijdag 14 oktober 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Vandaag behandelt de regering het stikstofadvies van Johan Remkes, die de afgelopen dagen om tafel ging met de boerenactiegroepen. Chemicus en stikstofdeskundige prof. dr. Jaap Hanekamp is vernietigend over het advies en het stikstofbeleid in z’n algemeen. Hij legt uit waarom.
  • Ondanks dat de coronamaatregelen niet zijn geëvalueerd, is gezondheidsminister Ernst Kuipers van mening dat ze werkten. Bij het TV-programma Op1 kon hij kritiekloos voorbij gaan aan de negatieve aspecten van de maatregelen. Hoe kan het dat bijna drie jaar later weer dezelfde fouten gemaakt gaan worden en dat deze zelfs verankerd worden in de Wet Publieke Gezondheid? Bas Reijnierse praat ons bij.
  • Dr. Rogier Louwen was ruim 20 jaar actief als onderzoeker en universitair docent aan het Erasmus MC Rotterdam. Hij deed onderzoek naar de werking van de PCR-test en kwam tot de conclusie dat die zinloos is, zoals nu wordt gebruikt. Dit leidde tot zijn ontslag. Fiona Zwart dook in het dossier dat pijnlijk aantoont hoe het wetenschappelijke debat is gegijzeld door de politiek.
  • Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: Chemicus prof. dr. Jaap Hanekamp, publicist Fiona Zwart en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie en bronnen