De controlerende taak is zoek!

“De controlerende taak is zoek!”stelt Rechtsfilosoof Raisa Blommenstijn in een analyse… — blckbx.tv – nieuwskanaal

“De vraag rijst, wat kunnen we als burger nog doen? Als we kijken naar de Trias Politica, de uitvoerende macht die deze maatregelen uitvoert op basis van adviezen van het OMT, de wetsprekende macht, de tweede kamer die de controlerende taak heeft en grotendeels buitenspel is gezet, dan is dat weinig hoopgevend. Ook de rechter die in het vonnis zegt; ik ga geen battle of the experts beslechten” opent rechtsfilosoof Raisa Blommenstijn haar juridische analyse. Dit doet ze n.a.v. het verloren kort geding tegen de Staat, ter opheffing van de lockdown waar wij op 28 december live verlag van deden. In haar analyse bekijkt ze de Trias Politica breder en constateert dat de controlerende taak in ons land zoek is maar ze eindigt met een hoopvolle boodschap.

Niet plausibel

Een hoger beroep van het kort geding inzake de opheffing van de lockdown lijkt niet plausibel aangezien 12 januari al een nieuwe persconferentie volgt (waar wij uiteraard een live nabeschouwing van verzorgen vanaf 20:00 uur) en de kort aanwezig is dat de lockdown geheel of deels wordt afgeschaald nu Omikron (zoals verwacht) toch een stuk milder uitpakt.

Hoger beroep Corona Toegangsbewijzen

14 januari zal er wel een hoger beroep plaatsvinden van het eerdere kort geding op 24 september 2020 tegen de invoering van de Corona Toegangsbewijzen (CTB), waar Bart Maes nu betere papieren lijkt te hebben. Ook deze zitting zenden we op die dag LIVE uit op ons kanaal. De tijd volgt spoedig.

Wil je Maes Law / Bart Maes financieel steunen om dit soort zaken te kunnen voeren, dan is hier de LINK.

Hier vind je de link naar het vonnis van de Rechtbank Den Haag.

Bekijk de livestream van het kort geding waarna Raisa Blommenstijn verwijst hieronder

Bericht 28 december 2020

NOTE: de uitzending was LIVE en kende een aanloopje. Scroll gerust door naar 02:00 minuten.

Dinsdag 28 december gaat blckbx.tv om 11:30 uur live vanuit het Paleis van Justitie in Den Haag. We live-streamen dan het kort geding dat Maes Law onder aanvoering van Advocaat Bart Maes heeft aangespannen tegen de Staat der Nederlanden en in het bijzonder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport inzake de onmiddellijke opheffing van de Lockdown in Nederland.

Eis

Van de rechter wordt geëist direct uitspraak te doen vanwege het spoedeisende belang, immers elke dag dat deze lockdown langer duurt loopt de materiële en immateriële schade op”, aldus Advocaat Bart Maes.

Omicron

De Lockdown is ingeroepen vanwege de dreigende Omicron variant maar de vele data toont een zeer geruststellend beeld en de angst rondom Omicron is dus louter en alleen gebaseerd op modellen van het RIVM en die staan, net als bij de Delta variant, mijlenver van de realiteit blijkt nu al uit informatie van landen zoals Zuid Afrika”, is te lezen in de stukken van Maes Law.

Kosten/baten analyse

Naast de discrepantie tussen werkelijke data en modellen rondom Omicron, beroept de eiser zich ook op het kosten-baten analyse principe, waar de Staat volledig aan voorbij gaat. De materiële schade van ondernemers maar ook verloren levensjaren ten gevolgde van het sluiten van sportscholen, studie-achterstanden en toenemende depressie onder de jeugd en volwassenen is vele malen groter dan de gewonnen levensjaren bij covid-19 patiënten. Iets wat door het ministerie van EZK in maart 2020 vlak voor de eerste lockdown, zelf al was doorgerekend en wat een negatief saldo van 520.000 verloren levensjaren opleverde en ook toen werd genegeerd. Samen met oud CBS directeur Ing. Jan van der Zanden maakten we hier al eens een onthutsende uitzending over waarna er kamervragen zijn gesteld maar helaas zonder enig resultaat.

Advocaat Frans Aarts

Maes Law lijkt goede papieren te hebben en wij zijn er morgen dus bij in Den Haag, vanaf 11:30, dan doet programmamaker Flavio Pasquino een voorbeschouwing met Advocaat Frans Aarts die onlangs een indrukwekkend artikel schreef op LinkedIN getiteld “Grenzen” en dat ook onderdeel is van het pleidooi tijdens de zitting die om 12:00 start. Het kort geding zal vermoedelijk 1,5 tot 2 uur zal duren, waarna we nog een nabeschouwing doen met de eisers, Bart Maes, Raisa Blommenstijn, Jan Bonte en co.

Crowfunding voor deze rechtszaak

Maes Law heeft een crowdfund opgezet om de kosten van deze zaak te financieren. Mocht je dus een bijdrage willen leveren dan kan dat middels deze LINK.

Dan nog even onze uitzendplanning voor de komende week

Donderdag 30 december brengen we een bijzondere nieuwjaars special, met positiviteit en heerlijke muziek

Zaterdag 1 januari livestreamen we een nieuwjaarsduik met Wim Hof, nadere informatie volgt nog

Maandag 3 januari brengen we een interessante import docu met Nederlandse ondertiteling

Woendag 5 januari volgt Deel 2 van viroloog en vaccinoloog Dr. Geert Vanden Bosche, over vaccinatie bij kinderen.

Een vol programma dus maar dinsdag 28 december gaat eerst alle aandacht naar het kort geding inzake de Lockdown, 11:30 uur live hier op blckbx.tv

Kort geding & Livestream Coronapas

Advocaat Bart Maes voerde eerder (24 september 2021) een kort geding tegen de Staat inzake de Coronapas. Onderstaande livestream toont de zaak die Maes verloor maar, een hoger beroep ligt in de planning.

7.7kShares
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
sms sharing button
linkedin sharing button
whatsapp sharing button
telegram sharing button
gmail sharing button
pocket sharing button
wechat sharing button
evernote sharing button
threema sharing button

24 september 2021

Kort geding Maes/Lenting vs. de Staat de Nederlanden inzake de coronapas…

Afgelopen donderdag kondigden de eisers (Bart Maes en Elke Lenting) hun pleitnota al in grote lijnen aan, middels een persconferentie inclusief LIVESTREAM vanuit Amsterdam.

Advocaat Bart Maes en Elke Lenting voeren een kort geding tegen de Staat de Nederlanden inzake de – zaterdag 25 september ingevoerde – coronapas die ons land de Medische Apartheid zal inluiden.

Kort geding

Het kort geding zal dinsdag 28 september zitting hebben bij de rechtbank Den Haag en BLCKBX verzorgt de livestream integraal met een omlijsting van Sietske Bergsma en Ghislen Nysten. De twee zullen de zaak presenteren en toelichten van uit hun professie, want beiden zijn jurist en kennen de cases goed.

Informatie:

Datum Livestream: dinsdag 28 september 2021

Tijd: 12:30 start livestream

Tijd: 13:00 aanvang kort geding

Tijd: 16:00 vermoedelijk einde…

Bekijk de livestream hieronder:

Wil je op de hoogte blijven van BLCKBX nieuws?