eID; Narcisme; Gender subsidies

 

De eerste versie van een “wallet app” voor de eID, de nieuwe Europese digitale identiteit, moet volgens het kabinet in 2023 beschikbaar zijn. Waar er eerst veel weerstand was m.b.t. privacy, lijkt er nu vooral gediscussieerd te worden over de details. De gemeente Tubbergen wordt gedwongen asielzoekers op te nemen en de boeren wordt medegedeeld om zich te houden aan nieuwe stikstofplannen; het zijn voorbeelden waarin het kabinet een vorm van leiderschap toont dat doordrongen is van narcisme. Gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt gaat hier verder op in. Dat en meer in blckbx today.

Vrijdag 19 augustus 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • De eerste versie van een “wallet app” voor de eID, de nieuwe Europese digitale identiteit, moet volgens het kabinet in 2023 beschikbaar zijn. Waar er eerst veel weerstand was m.b.t. privacy, lijkt er nu vooral gediscussieerd te worden over de details. Waar moeten we op gaan letten?
  • De gemeente Tubbergen wordt gedwongen asielzoekers op te nemen en de boeren wordt medegedeeld om zich te houden aan nieuwe stikstofplannen; het zijn voorbeelden waarin het kabinet een vorm van leiderschap toont dat doordrongen is van narcisme. Gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt gaat hier verder op in.
  • Uit een internationale studie blijkt dat 40% van de transgenders na een operatie een poging tot zelfdoding doet en 82% kampt met suïcidale gedachtes. Toch besteedt het ministerie van Binnenlandse Zaken ook dit jaar tientallen miljoenen euro’s aan gender-oriëntatie van jonge kinderen.
  • Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: Publicist Sietske Bergsma, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
Presentatie: Sanae Orchi