ELZE VAN HAMELEN ’DE COMPONENTEN VAN GEDRAGSBEÏNVLOEDING’

The Trueman Show

Do 31 Augustus 2023  •  2 Uur 21 Min

Dit keer in de podcast: Elze van Hamelen. Elze is onderzoeksjournaliste en schrijft voor De Andere Krant. Gedurende het begin van de coronaperiode voerde ze boeiende gesprekken voor Café Weltschmerz, waar ze onder andere in dialoog ging met Catherine Austin Fitts. Elze haar werk wordt gekenmerkt door grondig onderzoek van hoge kwaliteit. Met dit streven heeft ze de meest controversiële onderwerpen, zoals duurzaamheid en klimaatverandering, de CBDC’s, laboratoriumvlees, gedragsbeïnvloeding en de grote machtssystemen onder de loep genomen.

In deze aflevering worden meerdere van dit soort onderwerpen besproken, waaronder gedragsbeïnvloeding. Elze bespreekt welke componenten hierbij een rol spelen en belicht de cruciale rol van angst. Ook bespreken Jorn en Elze de aanval op onze voedselvoorziening, waarbij Elze haar inzichten deelt over labvlees. Daarnaast vertelt Elze over haar recente studie naar de aanzienlijke uitdagingen waarmee boeren en vissers te maken hebben als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving. Deze uitdagingen bedreigen hun bestaansrecht en benadrukken nogmaals het belang van het direct aankopen van lokaal voedsel bij de bron. Een onwijs verhelderend gesprek!

Benieuwd naar Elze haar werk? Check hieronder haar recente studies:

Meer van Elze haar werk vind je op haar website: http://www.vanhamelen.eu/

Tot slot: voor de Members van That´s the Spirit is er de extra rubriek waarin Elze antwoord geeft op de kijkersvragen (te zien op thatsthespirit.nu). Veel kijk- en luisterplezier!