Nabeschouwing persco 25-1-2022

Dinsdag 25 januari houdt het kabinet om 19:00 een persconferentie en ook deze keer organiseert blckbx aansluitend om 20:00 live een nabeschouwing. Maar anders dan jullie van ons gewend zijn, zal de nabeschouwing niet plaatsvinden op de redactievloer, maar in onze nieuwe studio.

Line-up

Vanachter de grote blckbx-desk zullen we samen met een interessante selectie gasten gaan reflecteren op de persconferentie. Bij ons in de studio schuiven aan:

QALY’s, de olifant in de kamer én het ontembare monster

Oud CBS directeur Jan van der Zanden praat ons bij over QALY’s en de nevenschade van de lockdowns. Professor Ronald Meester maakt het onbespreekbare bespreekbaar…de olifant in de kamer…de gigantische oversterfte die mogelijkerwijs verband houdt met…de massavaccinatie. En we hebben Dr. Jan Huurman aan tafel, de oprichter van het Outbreak Management Team. Hoe kijkt hij aan tegen het ontembare monster dat hij heeft gecreëerd?

Open brief van huisarts Felix van der Wissel aan politicus Attje Kuiken

PVDA-politicus Attje Kuiken wil artsen hun BIG-registratie laten afnemen ofwel, hun broodwinning omdat ze een andere opvatting hebben. Huisarts Felix van der Wissel schreef een open brief aan haar en we reflecteren met hem op deze zorgelijke ontwikkeling dat Kamerleden op de stoel van medici gaan zitten, geen verschil van inzicht meer dulden, dat desinformatie noemen en dreigen met het afnemen van hun werkvergunning, de zogenaamde BIG-registratie.

Raisa Blommestijn en Eva Vlaardingerbroek

Afgelopen weekend was er in Brussel een grootschalige demonstratie tegen het coronabeleid. Raisa Blommestijn en Eva Vlaardingerbroek waren daarbij aanwezig en doen verslag van hun ervaringen. Ook praten ze ons bij over ontwikkelingen omtrent vaccinatieplicht en de coronatoegangsbewijzen in Europa.

Tisjeboy Jay en liveoptreden van ‘Verkeerd Verbonden’

We sluiten de nabeschouwing af met humor en muziek. Tisjeboy Jay is erbij en ‘Verkeerd Verbonden’ treedt live op in de studio met de track Muilkorf.