USA aan de Oekraïense grens | Artsen geïntimideerd door VWS | Rechtszaak ivermectine

Er wordt geschiedenis geschreven in Roemenië, want het is voor het eerst sinds de 2de wereldoorlog dat de Amerikaanse 101 Airborn Division – een elite eenheid – weer in actie is op Europees grondgebied. Aanstaande woensdag doet de rechter een uitspraak in de spraakmakende zaak van huisarts Jan Vingerhoets tegen de IGJ inspectie over het gebruik van ivermectine. WOB-documenten hebben blootgelegd dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tijdens de corona-crisis, intimiderend te werk ging tegen artsen die vroegbehandeling wilden toepassen op patiënten bij covid-19. Dat en meer in blckbx today.

Maandag 24 oktober 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Aanstaande woensdag doet de rechter een uitspraak in de spraakmakende zaak van huisarts Jan Vingerhoets tegen de IGJ inspectie. Vingerhoets wil af van de hoge boetes die worden opgelegd bij vroegbehandeling met ivermectine, een off label medicijn tegen covid-19 dat in 2015 nog de nobelprijs won vanwege de lage hoeveelheid aan bijwerkingen. Hoofdredacteur Flavio Pasquino praat ons bij.
  • Nog meer medicijnen nieuws, want WOB-documenten hebben blootgelegd dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tijdens de corona-crisis, intimiderend te werk ging tegen artsen die vroegbehandeling wilden toepassen op patiënten bij covid-19. Medisch ethicus Dr. Wendy Mittemeijer-Ooteman dook in de documenten en geeft ons een WOB-gate update.
  • Er wordt geschiedenis geschreven in Roemenië. Want het is voor het eerst sinds de 2de wereldoorlog dat de Amerikaanse 101 Airborn Division – een elite eenheid – weer in actie is op Europees grondgebied. Zijn we dichtbij militair ingrijpen van de Amerikanen in het Oekraïne conflict? En hoe serieus moeten we de nucleaire dreiging nemen? Daan de Wit heeft de ontwikkelingen geanalyseerd en geeft een update.

Desk: Medisch ethicus Wendy Mittemeijer-Ooteman, onderzoeksjournalist Daan de Wit & hoofdredacteur Flavio Pasquino
Presentatie: Sanae Orchi