‘Zijn we klaar voor een New World Order?’

01-04-2022 BlckBx

Wereldleiders en zakentyconen bespreken steeds vaker openlijk hoe de New World Order gerealiseerd moet worden. Deze week stond op een topbijeenkomst in Dubai onder meer het einde van contant geld en registratie van iedere transactie op het programma.

Dinsdag en woensdag werd in Dubai de World Government Summit 2022 gehouden. Leiders van globalistische organisaties, regeringen en bedrijven bespraken met journalisten, economen en academici hoe de New World Order vormgegeven moet worden.

Het evenement werd gemodereerd door CNN-journalist Becky Anderson. In de video hieronder opent zij de eerste sessie, getiteld ‘Zijn we klaar voor een New World Order?’

Tekst gaat verder onder de video.

Einde contant geld en anonieme transacties

Één van de meest opmerkelijke uitspraken werd gedaan door Pippa Malmgren, een Amerikaanse econoom die onder andere heeft gewerkt als adviseur voor de voormalige Amerikaanse president George W. Bush.

Zij verwacht dat contant geld binnenkort verleden tijd is. Daarvoor in de plaats komt een digitale munt, gecontroleerd door overheden die iedere transactie kunnen traceren: “Wat er ten grondslag ligt aan een World Order is altijd het financiële systeem.” En ze vervolgde: “We staan ​​aan de vooravond van een dramatische verandering. En ik zal er geen doekjes om winden: we staan ​​op het punt het traditionele systeem van geld en boekhouding te verruilen voor een nieuw systeem. En deze nieuwe boekhouding is wat we ‘blockchain’ noemen. Het is digitaal en het betekent dat we een bijna perfecte registratie hebben van elke afzonderlijke transactie die in de economie plaatsvindt. Dit zal veel meer duidelijkheid geven over wat er speelt.”

Tekst gaat verder onder de video.

In alle eerlijkheid uitte zij wel enige zorgen over wat dit voor consequenties heeft voor de machtsrelatie tussen overheden en burgers. Maar vervolgens vertelde zij triomfantelijk dat digitaal geld allesbehalve privé is, maar gecontroleerd wordt door ‘supermachten’. “Ik zie supermachten die digitaal geld introduceren. De Chinezen waren de eerste. De VS staan op het punt om hetzelfde te doen en de Europeanen hebben zich er ook aan gecommitteerd.”

Zij doelt op de invoering van central bank digital currency (CBDC). Centrale banken hebben hier volledige controle over. Behalve dat iedere transactie traceerbaar is, wordt het ook mogelijk om het digitale geld zo te programmeren dat het alleen aan bepaalde zaken uitgegeven kan worden.

Globalistische krachtpatsers

Onder de genodigden van de World Government Summit waren verder globalistische krachtpatsers als de president van de Wereldbank David Malpass, directeur van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva, secretaris-generaal van de VN António Guterres, directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Ghebreyesus en natuurlijk mocht Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, niet ontbreken.

Schwab deed nog een onheilspellende duit in het zakje: “De geschiedenis staat echt op een keerpunt. We weten nog niet de volledige omvang en de systematische en structurele veranderingen die zullen plaatsvinden. Maar we weten wel dat wereldwijde energiesystemen, voedselsystemen en toeleveringsketens diep getroffen zullen worden.”

Tekst gaat verder onder de video.

Missie

Op de website van de World Government Summit is te lezen wat hun missie is:

”De World Government Summit Organization is een wereldwijde, neutrale non-profitorganisatie die zich inzet voor het vormgeven van de toekomst van regeringen. The Summit verkent in zijn verschillende activiteiten de agenda van de volgende generatie regeringen, waarbij de nadruk ligt op het benutten van innovatie en technologie om universele uitdagingen voor de mensheid op te lossen.

Sinds de oprichting in 2013 heeft de top de missie verdedigd om toekomstige regeringen vorm te geven en een betere toekomst voor de mensheid te creëren. De afgelopen zeven edities van de Summit hebben met succes een nieuw model ontwikkeld om samen te werken op een internationaal speelveld om de volgende generatie regeringen te inspireren en mogelijk te maken.”