GGD vaccineert kinderen zonder toestemming

De documentaire ”Undercover bij de GGD” in première op YouTube, waarbij vaccinatiemisstanden met verborgen camera in beeld werden gebracht. GGD GHOR kwam dezelfde dag nog met een officiële reactie met daarin weinig introspectie. De filmmakers zouden GGD-medewerkers met deze documentaire onterecht in een kwaad daglicht zetten en hen tot doelwit maken. Er zou geknipt en geplakt zijn in de beelden en daarmee zou een onjuiste verbeelding van de werkelijkheid zijn geschetst.

Reactie GGD
Programmamaker Flavio Pasquino sprak met de GGD en hun reactie was even opmerkelijk als hun eerdere reactie. Maar in deze uitzending spreekt hij ook met de makers en hoofdpersonen in de docu, kamerlid Gideon van Meijeren, journaliste Sietske Bergsma en huisarts Frank Roodenburg. De film werd binnen 24 uur al ruim 230.000 keer bekeken en zal zeer waarschijnlijk nog veel stof zal doen opwaaien over het reilen en zeilen binnen de GGD en belangrijker nog, het uiterst gevoelige vraagstuk rondom het vaccineren van kinderen.

Tweede Kamerdebat
Tweede kamerlid Van Meijeren gaf in de uitzending aan volgende week een debat te willen aanvragen met de Minister-President en de Minister van VWS, Ernst Kuipers. “Ik denk dat de mensen dit allemaal gaan zien en ook opheldering willen. Dat zal op enig moment toch wel moeten”, zei journaliste en jurist Sietske Bergsma in de opening van het programma, bij blckbx.tv.

Op het Twitter-kanaal van Forum voor Democratie was een reactie te lezen op de officiële reactie van de GGD GHOR, die weinig ruimte overliet voor interpretatie.
Lees de reactie van FVD op Twitter: https://twitter.com/fvdemocratie/status/1489361701334138881?s=20&t=JDZmDOseH58JEjfvatmXkg